mandag 1. februar 2010

Anmeldelse: FIFA 10

Fjorårets Fifa utgåve blei sett på som det beste på lenge. Nå er det duka for Fifa 10, og har heilt klart levd opp til forventningane.
Grafikken blir stadig betre for kvart Fifa spel som kjem, men det største forandringa frå tidligare må vere pasningsspelet. Det er meir fleksibelt og presist enn tidligare.
Det har også fått ein ny dimensjon ved at finter er blitt lettare å utføre, og har større effekt når man beregner riktig.



Man merker også at det blir mye fortare frispark på Fifa 10. Det er veldig lite som skal til eigentlig, bare du skubbar litt borti ein spelar blir det dømt frispark i mot deg. Det kan av og til vere fryktelig frustrerande, men man føler da at det er meir ekte og du lever deg meir inn i det.
Men frisparka er stort sett det same som sist, sjølv om de kanskje følast litt enklare. Det gjeld blant anna ved lave skot og når du involverer ein anna spelar i skotprosessen.



Møting av ballen er heller ikkje heilt perfekt. Nokon gongar kan spelarane dine bare bli ståande stille ut på banen utan å bevege seg etter ballen. Det kan skape frustrerande situasjoner ute på banen.
Keeperen har alltid vore eit heftig debattert tema i Fifa serien. Tabbar tilhører ein keepers kvardag, også i Fifa 10. Keeperen blir ofte ståande å sjå ballen trille sakte og rolig forbi han. Ein ball han enkelt kunne redda.

I tillegg vil eg trekke fram forsvarsspelet. Det har forbetra seg mykje sidan førre Fifa utgåve. Spelarane på motstanderlaget er flinkare til å lese spelet og det er blitt mykje vanskeligare og trenge seg igjennom forsvaret.

Eg er veldig fornøgd med spelet, det har forbetra seg mykje sidan tidligare. Det er sjølvsagt ting som kan rettes på, men likevel holder Fifa ekstremt høg klasse.

TRAILER OM FIFA 10

3 kommentarer:

  1. HeHe, ja ja Kristian, du er kanskje klar over mitt forhold til fotball og ikke minst spill i sin helhet, men jeg er sikker på at du vil pirre flere fotballfans til å kjøpe dette spillet. Du har et godt språk og en grei nynorsk, fortsett slik!

    SvarSlett
  2. For de som er interesserte i fotball, er nok kanskje litt mer forståelsesfulle i dette innelgget;) Men det er godt skrevet, gode bilder og mye bra nynorsk - du omformulerer deg bra, Kristian!

    SvarSlett
  3. Du er den einaste som har skrive ei melding om eit dataspel :)Bra :) Det som eg liker med denne meldinga, er at den er retta mot ei bestemt målgruppe. For dei som ikkje kan noko om fotball og FIFA-spel, så er det litt vanskeleg å henge med (som meg;), men det er berre bra! Du klarer å vise at dette er noko du interesserer deg for!:) Fin struktur på innlegget og bruk av bileter :)Du må rett nok sjå på språket, og så hadde det vore fint om du kunne lagt til ein peikar eller to i teksten :)

    SvarSlett