onsdag 10. november 2010

Bloggoppgåve 2: Ambassadørane

Maleriet ”Ambassadørene” er eit svært kjend maleri frå 1953. Mannen som har mala dette bilete heiter Hans Holbein og han kjem i frå Tyskland. Maleriet har fleire elementa som kjenneteiknar renessansen som epoke.


Vi ser på bilete at det er to herrar som går svært pent kledd. Disse mennene heiter Jean De Dinteville til venstre, han var den franske ambassadør i England, mens til høyre står Francois De Dinteville som var fransk ambassadør til Roma. Disse mennene går veldig pent kledd noe som var vanlig for lærde menn under renessansen.

På bilete ser vi for eksempel en globus som vi forbinder med Kopernikus og hans heliosentriske system han lagde i år 1543. Nikolaus Kopernikus var den første astronomen som i sitt barnebrytande meisterverk utforma ein moderne formulering av den heliosentriske systemet. Globusen får oss til å tenke på reiser verda rundt, og dei kjende oppdagarane som Columbus, Magellan og Vasco da Gama.

Man ser også blant anna passer og blyant osv. dette er eit teikn på at naturvitenskapa stadig var under utvikling. Dette var svært viktige reiskap når det gjaldt matematikk.

Helt på botn av bilete ser vi det ligger nokon bøker. Dette kan bindast til oppfinninga boktrykkerkunsten som Johan Gutenberg stod for i 1450.

Hovudskallen som ein ser på botn av bilete, er ein såkalla anamorfose. Hovudskallen er eit symbol på alt det forgjengelige, og at døden er det einaste sikre her i livet.


KJELDER:

- Wikipedia
- Norsk lærebok

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar