torsdag 19. november 2009

Analyse av Holiday - Green Day

Navnet på sangen er Holiday, og er skrevet av de amerikanske punk rock bandet Green Day. Sangen ble utgitt i 2005, og den kommer fra albumet American Idiot. Green Day ble etablert i 1987.
Det som skjer i videoen er at det er noen som er på ferie. Det er tre gutter, og det virker som de har tenkt å feste og ha det gøy. De kjører rundt i byen og virker veldig ivrige.

Det første vi ser er at noen er på ferie og kjører rundt i en bil, og virker helt ville. Det er egentlig mesteparten av det som skjer, men av og til er fokuset rettet mot noen folk som er på en bar.

Sangen heter Holiday, og på musikkvideoen ser man at noen er ute og kjører bil. Det virker som de er ute for å feste.

Personene vi møter i musikkvideoen er artistene, av og til er det noen andre personer som er i fokus, men hovedsaklig er det artistene eller de som kjører rundt i bilen som er i fokus. Personene(artistene) kjører rundt i byen sent på kvelden. Og når personer er ute i en storby sent på kvelden får man inntrykk av det er fest på gang.

Budskapet i videoen er kanskje at man bør leve livet så lenge man kan. Du hører i sangen at de synger "the one who died without a name", det virker som om de synes at man bør leve livet for å gjøre seg godt likt blant andre, og for å bli husket som den personen du er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar